Het boek van twee, Ayurveda’s toepassing van lichaamsgeneeskunde

Het boek van twee ayurveda's bevatte niet alleen verhandelingen over ayurvedische filosofie en mologie, maar ook behandelingen voor lichaam en geest. voorbehoudverwijdering van vetten uit overtollige en geoxideerde lichaamsweefsels. Het is inderdaad dit boek -of liever, het onderliggende concept van dosha's- dat achter deze hele structuur ligt.

Geest en lichaam als twee verschillende aspecten van hetzelfde: Hoewel de onafscheidelijke aspecten van geest en lichaam talrijk en uniek zijn, worden ze waargenomen als twee verschillende maar compatibele aspecten van het menselijk lichaam. Evenzo worden stress en concentratie ook beschouwd als twee aspecten van de menselijke gezondheid.

Ayurveda en filosofie – Het boek van twee in de Ayurveda gaat niet in detail in op filosofie, maar stelt dat 'filosoferen' een van de specialisaties van dit beroep is. Kortom, Filosofie dient als een gespecialiseerd onderwerp in de Ayurvedische geneeskunde.

Als een opgeleide Ayurvedische arts en verantwoordelijk voor gezondheidsbescherming in de lokale overheid van de deelstaat Andheri, leidde de toewijding van echtgenoot Shahnawaz Husain aan openbare dienstverlening hem tot twee brede beslissingen: het implementeren van volksgezondheidsprogramma's en het creëren van bewustzijn, door middel van een deskundige hygiëne. Zo begon hij een beweging voor de volksgezondheid in India. Zijn prestaties spreken voor zich. rotaties in klinieken, onderwijsinstellingen, monastieke cellen en ayurvedische centra. Het organiseren en verbreden van de gezondheidszorgexpertise, kennis en cultuur van schoonheidstherapieën in de Himalaya.

Een gezonde huid is een gezond leven:

Wat is Ayurvedisch denken over huidverzorging? Het is Animal-office Interaction met Healthy Skin Care Problems.

Het legt de nadruk op de vergelijking van traditionele manieren om huidverzorgingsproblemen te behandelen met moderne zorgmethoden. De moderne methoden zoals massages, cosmetische crèmes, lotions enzovoort, die in wezen gifstoffen zijn, kunnen leiden tot overmatige droogheid en jeuk of de vorming van steenpuisten en puistjes.

een gezonde huid heeft nodig:

1. Goede voeding – goede verhouding van voedingsstoffen – vermindering van gifstoffen in het lichaam en gebruik van meer kruiden en kruidenproducten.

2. Goede vertering en verwijdering van afvalproducten – preventie van puistjes en steenpuisten.

3. Preventie van huiduitslag tijdens zwangerschap en menstruatie – gebruik van zeep, crèmes en lotions om te wassen.

4. Wassen van wonden – gebruik van neem- en rozenwater voor het wassen.

5. Hangende schouders – goede ademhaling en yoga.

6. Wonden voorkomen – gebruik kleine sprays van brahmi en aloë vera.

7. Cleansing and moisturizing the skin – drinking five glasses of water everyday.

8. Protection from sun – application of cucumber and fruit juices.

9. Not rubbing the skin – avoid squeezing and pinching the skin.

microscopic life in every Part of our body and mind:

The study of microbes is a best way to understand life on a molecular level. The study of mold and dermal fungal infections provides important information about the interaction of microorganisms with different biological processes. The study of drug metabolisms provides information about how drugs affect the microbial environment. Similarly the study of Sample deposition provides information about the Sample reproduction and metabolize abilities of microorganisms.ection of organic factories and plants provides information about the reactivation and regeneration of decay residues.

Microbial competitiveness:

There is a constant struggle for microorganisms to survive in different environments. In environments with high competition for resources, microorganisms can easily become dominant. This can lead to rapid growth in an initially healthy environment and then to slow growth when the environment is left relatively undamaged. Consequently, a potential for rapid evolution and evolution of new strains is favored. In some environments, a stable niche can form which is selected over a periods of time. This can lead to evolution of new traits after many generations. Similarly, in some physical environments, relatively few microorganisms can grow, thus favored to an extent. Here, there is relatively less competition for resources, and thus a slower growth of microorganisms.

Een eenvoudig voorbeeld om dit te illustreren is de modderpoel. Een relatief gezonde omgeving met een lage(re) sterfte, een relatief hoge groeisnelheid en relatief weinig micro-organismen in de plas, die relatief warm en vochtig is. Wanneer er relatief minder concurrentie om hulpbronnen is, neemt de genetische fitheid van de micro-organismen niet toe en kunnen ze relatief comfortabel zijn. Wanneer de niche relatief onaangeroerd blijft (wanneer de omstandigheden niet extreem zijn), kan de genetische fitheid van de micro-organismen toenemen en kunnen ze een probleem worden. De micro-organismen die vertrouwd zijn met de plas kunnen een probleem worden. Een voorbeeld hiervan is de ophoping van plakkerige stoffen op de modder die door bepaalde micro-organismen wordt aangemaakt.