Wat kunt u verwachten tijdens uw eerste Spirituele Cursus

Spirituele cursussen

Voordat je je inschrijft voor een spirituele cursus, controleer dan of er volgende maand een beschikbaar is waar je woont. Deze cursussen zijn meestal erg populair, dus je moet niet verwachten dat je op het laatste moment zomaar langs kunt komen. Je moet jezelf op zijn minst een paar weken van te voren opgeven.

Deze retraites worden meestal georganiseerd door een religieuze organisatie, een spirituele gemeenschap, of een psychologiepraktijk. De meeste staan echter open voor iedereen die ze wil bijwonen. Als je geen cursus kunt vinden waaraan je zou willen deelnemen, kun je ook je eigen spirituele cursus organiseren.

Kom een beetje te vroeg.

Als je een retraite bijwoont, kom dan een beetje op tijd. De meeste mensen komen tussen 10.00 uur en 11.00 uur. Maar als je gastheer bent van een cursus, kun je op elk moment aankomen.

Neem even de tijd om stilte te beoefenen voordat je gaat zitten en met de andere deelnemers gaat wachten. Dit is een belangrijk onderdeel van spirituele oefening, en het is vooral nuttig in een groepssetting waar het gebruikelijk is om te moeten concurreren met andere geluiden zoals TV of muziek. Stilte kan je helpen je gedachten te richten op je eigen problemen en vragen, in plaats van op wat de groep op dat moment aan het doen is.

Ga zitten en wees stil.

Ga aan het begin van de retraite op de grond zitten, of op een kussen of een comfortabele stoel. Als de retraite binnen is en je in een hal of een grote ruimte bent, kun je gaan zitten waar je maar wilt. Maar als de retraite buiten is, wil je waarschijnlijk vooraan gaan zitten, zodat je de volgende persoon gemakkelijk kunt zien.

Blijf nu stil zitten en wees stil. Probeer je gedachten leeg te maken en concentreer je op je ademhaling, in en uit, in en uit. Dit is stilte, en het is een cruciaal onderdeel van elke spirituele beoefening.

Uitdagingen overwinnen met steun en reflectie.

Tijdens de retraite kun je verwachten dat je aan je problemen werkt, of aan gebieden waar je je vast voelt zitten of onzeker bent. Als de begeleider je vraagt om te gaan zitten en stil te worden, maak je dan geen zorgen over wat je geacht wordt te doen – doe gewoon wat je natuurlijk overkomt. Laat uw gedachten dwalen waar ze heen willen.

Als je bijvoorbeeld de laatste tijd worstelt met angst, probeer dan je gedachten te laten afdwalen naar je ademhaling. Ademen is een handeling, maar het gaat er niet om dat je een probleem met je ademhaling probeert op te lossen. Je kunt je angst voor je ademhaling je gedachten laten voeren waarheen ze maar willen.