Wat is het verschil tussen acupunctuur en acupunctuur.

Chinese massage Tilburg

Het bestaan van het energienetwerk is de sleutel tot evenwicht, volgens de acupunctuur theorie. Dus, wanneer er een onevenwichtigheid is in de energie, is de kans groot dat er ook een onevenwichtigheid is in het lichaam. acupunctuur wordt gebruikt om het lichaam uit balans te brengen en het terug te brengen naar zijn normale perfecte gezondheid. Soms reageert het lichaam tegen iets als een acupunctuurbehandeling. In zo’n geval kan het lichaam een tweede ‘ongeluk’ krijgen, waarbij het acupunctuurongeluk wordt behandeld als de oorspronkelijke verwonding.

Velen geloven dat acupunctuur positieve veranderingen teweegbrengt in de samenstelling van het lichaam, vooral met betrekking tot de emoties. Het kan bijvoorbeeld het gevoel van Angst, Instabiliteit en Spanning wegnemen. Er schijnt ook een verband te bestaan tussen acupunctuur en bepaalde organen van het lichaam.

Om met een acupunctuurbehandeling te beginnen, moet de proefpersoon worden verbonden met een behandelaar die de juiste diagnose en medicatie voor de kwaal zal verstrekken. Deze verbinding is essentieel voor de behandeling. Acupuncturisten zijn in staat om het fysieke aspect van het lichaam te behandelen, terwijl ze de persoon onderwijzen over de mentale en emotionele componenten van ziektes.

Er is een verschil tussen traditionele massage en acupunctuur. Traditionele Chinese massage heeft de neiging een oppervlakkig, ‘wit gat’ effect te hebben, waarbij de spieren worden bewogen, terwijl acupunctuur werkt met de ‘Qi’ van het lichaam, waarbij het wordt bewogen en de uitdrukking ervan wordt veranderd. Traditionele massage helpt bij het decompresseren van de drukpunten van het lichaam. Acupuncturisten, aan de andere kant, bewegen de Qi van het lichaam, veranderen de uitdrukking ervan en elimineren daardoor de pijn.

De tekenen en symptomen van een acupunctuurongeval kunnen zijn: een gevoel of toestand van controleverlies, duizeligheid, gevoelloosheid, en andere symptomen. Het slachtoffer kan ook een verlies van controle over de blaas- en darmspieren ervaren.

In het verleden werd acupunctuur vaak gebruikt door de plaatselijke beoefenaars van de Chinese geneeskunde in de gemeenschap, maar het is nu zo populair geworden dat veel westerse beoefenaars er nu naar kijken. Acupunctuur wordt nu minder pijnlijk dan traditionele chirurgische behandelingen, en de meeste acupuncturisten zijn eigenlijk opgeleid in de geneeskunde, met enige opleiding in de traditionele Chinese geneeskunde.

Vanwege de toename van aandoeningen van de lever, zijn medische specialisten op zoek gegaan naar alternatieve therapieën. Voorstanders van acupunctuur bevelen vaak het gebruik van acupunctuur aan om de qi (spreek uit als “chee”), of de algehele kracht, van de lever in balans te brengen.

Omdat de lever zich dicht bij de vitale organen van het lichaam bevindt, is de werking van de lever nauw verbonden met de algemene gezondheid van het lichaam. Een zwak punt van veel traditionele Chinese geneesmiddelen is hun focus op de lever. Hoewel zij zeer effectief zijn bij de behandeling van veel leveraandoeningen, richten sommige traditionele Chinese geneesmiddelen zich op de nieren en hebben zij weinig succes bij de behandeling van aandoeningen van de lever. De westerse geneeskunde heeft het succes van acupunctuur en kruidengeneeskunde nauwelijks kunnen bijbenen. In feite zijn veel traditionele Chinese geneesmiddelen getest en effectief gebleken bij de behandeling van leveraandoeningen, maar ook in deze gevallen heeft de westerse geneeskunde niet noodzakelijkerwijs succes geboekt.

Een succesvol kruidengeneesmiddel moet in staat zijn verschillende lichaamssystemen te passeren en op elk daarvan een zachte invloed uit te oefenen. De westerse geneeskunde heeft de neiging om de fysieke symptomen en de mentale en sociale oorzaken van ziekte te behandelen. Acupunctuur daarentegen richt zich op de verbinding tussen lichaam en geest, behandelt zowel de toestand van het lichaam als de mentale en emotionele componenten van ziekten, en heeft de neiging om een verscheidenheid aan lichamelijke symptomen op verschillende manieren te behandelen.

Vanwege het subtiele en diepe verband tussen het geestelijk en lichamelijk welzijn van alle individuen, is acupunctuur bijzonder effectief bij de behandeling van geestesziekten die nauw verbonden zijn met de lever. In het geval van geestesziekten die nauw verbonden zijn met de lever, zou een kruidengeneesmiddel dat zowel de lever als de geest behandelt, van groot nut kunnen zijn. Bovendien kan een kruidengeneesmiddel dat bedoeld is om een lichamelijke ziekte te behandelen in de vorm van een kooksel, ook veel mensen die aan een lichamelijke ziekte lijden, van nut zijn.

Soorten acupunctuur

Er zijn verschillende soorten acupunctuur, elk gericht op een ander deel van het lichaam.

meridiaan misalignments – gelegen langs de meridianen

Dus wat zijn meridiaan afwijkingen? Dit zijn gewoon punten langs de meridianen die, als ze niet goed zijn uitgelijnd, problemen veroorzaken met de uitlijning in het lichaam. Ze zijn nuttig bij het corrigeren van wat gediagnosticeerd kan worden als een lichamelijke ziekte op verschillende plaatsen in het lichaam, waaronder de lever.

Waar een scheefstand problemen veroorzaakt, verschilt van persoon tot persoon, dus om het probleem van een scheefstand aan te pakken, gebruikt acupunctuur over het algemeen steeds kleinere naalden, die acupunten worden genoemd.

Veel mensen ondergaan acupunctuur in sessies van één of twee keer per jaar, en in sommige gevallen zijn er ook steriele injectiebehandelingen mogelijk.

Andere mensen

Ten slotte ondergaan andere mensen algemene acupunctuur thuiszorg, waarbij de inentingen als vanzelfsprekend zijn.