Het belang van een goede levenscoach

Coach Zeeland

Als je het woord coach in de mond neemt, kijken mensen je vaak zijdelings aan of vragen: “Wat betekent dat? De meeste mensen denken onmiddellijk aan sportcoaches – basketbalcoaches, voetbalcoaches, enz. Dit is een onjuiste opvatting en nogal treurig, want coachen is een belangrijk en zeer bevredigend beroep. Veel van de meest populaire coaches baseren hun professionele leven buiten de sport!

Veel coaches werken met individuen die toegewijd zijn aan persoonlijke ontwikkeling en die gewaardeerd kunnen worden, maar misschien hun eigen persoonlijke potentieel niet helemaal waarmaken. Anderen zijn misschien niet zo persoonlijk, maar kunnen een goede life coach gebruiken om hem/haar te helpen waardevolle stappen voorwaarts te zetten. Sommige coaches kunnen een cliënt zien als een ‘pe dignitrier’ en anderen kunnen een cliënt zien als de persoon die groei zoekt en kunnen de persoon doorverwijzen naar iemand anders als hij/zij meer hulp nodig heeft.

Het draait allemaal om focus. De coach werkt met alle types om de cliënt uit een comfortzone te halen en in een nieuwe omgeving te brengen die de cliënt uitdaagt om zich uit te rekken en te groeien en, in veel gevallen, van loopbaan te veranderen. Coaches nemen hun cliënten mee om obstakels heen, houden hun aandacht op de doelen gericht en concentreren zich op waar de cliënt mee bezig is om een verandering te bewerkstelligen of de mentale wegversperringen te doorbreken die vooruitgang in de weg kunnen staan wanneer de cliënt dat alleen wil.

De meeste coaches hebben een bepaalde specialiteit en weten wat werkt voor veel mensen. Inzicht in je eigen sterke en zwakke punten, je persoonlijke stijl, is heel belangrijk voor de richting van je coachingsessies. Ik heb veel vaardigheden die ik gebruik bij het coachen van mensen, maar ik richt me vooral op de gebieden waar ik het meest effectief in ben.

Denk aan een coach aan wie u sessies kunt toewijzen op basis van uw sterke punten. Op korte termijn zou u kunnen denken aan een levenscoach die u alleen zou helpen met zaken, maar toch een goede vriend zou zijn in het proces.

Als uw problemen te maken hebben met andere individuen, dan moet u uw life coach van 2006-2008 overwegen. Veel life coaches waren in het verleden atletiekcoaches. Zij hebben die vaardigheden gecombineerd met een persoonlijke zorg voor mensen. We zijn allemaal uniek en wat uw eigen unieke kwaliteiten ook zijn, het is belangrijk om iemand te vinden die u kan helpen uw horizon en hart te verbreden. Een levenscoach zal de tijd nemen om je te helpen op te houden hard voor jezelf te zijn door verder te kijken dan het ‘wat als’ en je voor te bereiden op elk obstakel.

Elke coach helpt u uw potentieel te realiseren, ongeacht het gebied van zaken, onderwijs, financiën, relaties, fitness, geschiedenis, gezondheid & welzijn of wat dan ook!

Sommige mensen kunnen hulp voor hun lichaam krijgen van een externe arts, maar in veel gevallen kunnen wij ons lichaam in de richting leiden die goed is voor uw lichaam. Uw dieet met de juiste lichaamsbeweging is een belangrijke factor in het genezen van uw lichaam of het vergroten van het vermogen van uw lichaam om voedingsstoffen aan te maken, vast te houden en te gebruiken. Neem de tijd om uzelf gezond voor te stellen; begrijp en voel de voordelen van een gezond lichaam.

Velen van ons lopen rond met oude wonden. Met andere woorden, we hebben overtuigingen uit het verleden die ons het meeste van onze energie ontnemen die we hebben. In de meeste gevallen hebben deze overtuigingen ons niet gediend, maar hebben ze eerder andere overtuigingen in ons ondersteund die ons niet krachtiger maken.

Deze wonden zullen alleen helen door onze eigen inspanningen en tijd. Men kan investeren in non-profitorganisaties die gezondheids- en welzijnsworkshops voor vrouwen aanbieden. Het is van vitaal belang dat vrouwen zichzelf zien als perfect gezond aan de buitenkant en van binnen als perfect gezond opereren.